Veel mensen proberen om zuinig om te gaan met water, maar nog lang niet iedereen lukt dat ook daadwerkelijk. Het is echter wel aan te raden om zo min mogelijk water te verspillen. Wanneer je zuinig omgaat met water, is dit terug te zien op je waterrekening. Wil jij ook zuinig omgaan met water en zo geld besparen? Dat kun je doen door een aantal waterbesparende investeringen te doen.

Kraan water besparen consumenten

Minder waterverbruik

Een belangrijke eerste stap om minder water te verbruiken is door de kraan minder lang open te laten staan. De meeste mensen vinden het lekker om lang te douchen, maar bedenk wel dat dit ook veel water kost. Probeer eens om wat minder lang te gaan douchen. Wanneer je iedereen uit je gezin zo ver weet te krijgen, kan dit behoorlijk wat schelen op je waterrekening. Daarnaast loopt er bij het aanzetten van je douche eerst koud water uit de leidingen weg, voordat het water daadwekelijk warm wordt. Vang dit eens op en gebruik het bijvoorbeeld om de planten water te geven. Op deze manier verspil je nog minder water.

Vervang oude kranen

Wanneer je in een ouder huis woont, is het verstandig om eens te kijken naar de verschillende kranen, de douchekop en de stortbak van het toilet. Tegenwoordig zijn er op dit gebied allerlei waterbesparende mogelijkheden. Door oude kranen, de douchekop en de stortbak te vervangen door een modernere variant, verspil je minder water. Hierdoor wordt je waterrekening automatisch ook lager.

Moderniseren

Wanneer je benieuwd bent naar wat er in jouw huis allemaal mogelijk is om water te besparen, kun je contact opnemen met een loodgieter. Hij kan je vast en zeker alle mogelijk manieren vertellen. Daarnaast kan hij er ook voor zorgen dat alles op de juiste manier wordt aangelegd, waardoor jij fors minder geld kwijt bent aan je waterrekening.