Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan en is het meest zuidelijke deel van Portugal. Het is de meest toeristische plek van Portugal en wordt dat ook veel bezocht. Het landschap is erg afwisselend met hoge rotsen en verschillende kleine stranden. Algarve wordt niet alleen bezocht door zonliefhebbers, omdat er zoveel golfbanen zijn komen er ook veel golfliefhebbers een balletje slaan. De cultuur in Algarve is ook erg interessant en bijzonder met veel mooie oude dorpjes.

Bezienswaardigheden in Algarve

Algarve kent veel verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je Lagos, met een historisch centrum en een plaats waar schepen gebouwd of gerenoveerd worden. In Lagos zelf zijn ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals Ponta da Piedade, Laguna de Alvor en Mata Nacional de Barào de S. Joào. Er zijn ook verschillende kastelen en forten te vinden, vooral het fort aan de haven is zeker een aanrader om te bezoeken.
Dan heb je nog een mooi kuuroord genaamd Caldas de Monchique wat zich bevindt in een vallei van het Serra de Monchique gebergte. Hier heb je heerlijk bronwater wat ongeveer 33 graden is, en een prachtige natuur met bananenbomen, sinaasappelbomen, olijfbomen en ander groen.
Praia de Marinha is ook een bijzondere plek om te bezoeken, dit mooi stukje strand heeft een aantal jaar geleden de ‘Golden Beach’ award gewonnen. Dit strandje bevat mooie kliffen en het water is helderblauw, het trekt daarom ook veel snorkelaars. Portugal heeft sowieso veel mooie gebieden en er is ook de mogelijkheid om lekker in de natuur te verblijven. Voor de beste vakantiehuizen ver van het massatoerisme vandaan.

Heerlijk zonnen in Albufeira

Albufeira ligt in het zuiden van Algarve en is een hele bekende badplaats die veel bezocht wordt. Je kan heerlijk zonnen met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. De zee is helderblauw en je kan er dan ook mooi snorkelen en duiken. In het centrum van Albufeira zijn veel gezellige restaurants en bars te vinden waar ’s avonds livemuziek wordt gespeeld, een bruisende stad dus. In het oude gedeelte van Albufeira genaamd ‘Old Town’ zijn er ook veel leuke barretjes en restaurants. Het nieuwe centrum, genaamd de strip is meer van de grotere cafés en discotheken, ook erg leuk als je ervan houdt. De strip is afgeleid van het Amerikaanse uitgaansgebied in Las Vegas. Het is er best luidruchtig en er zijn veel mensen te vinden.